check
مساق عملي مشترك في الطب والتمريض لتعلم اللغة العربية العاميّة واللغة العبرية הכשרה משותפת בערבית מדוברת ובעברית לרפואה וסיעוד | תכנית אבני פינה

10 אוקטובר, 2023

مساق عملي مشترك لطلبة السنوات السريرية (الإكلينيكية) في الطب والتمريض لتعلم اللغة العربية العاميّة واللغة العبرية (31151)

سيتم انشاء مجموعة دراسية من طلاب الناطقون بالعبرية وطلاب الناطقون بالعربية في السنوات السريرية من دراستهم، هدف المجموعة تعزيز القدرة على التواصل بكلتا اللغتين على المستوى الشخصي والمهني. سيركز التعليم على ممارسة وتطبيق المهارات الشفوية بالإضافة إلى القدرة على التواصل بشكل فعال ومناسب في بيئة معقدة متعددة الثقافات.

المساق يعتمد على أسلوب أزواج شركاء اللغة (Tandem)، وهو عبارة عن تبادل اللغة والثقافة بين الشريكين لتطوير وتعزيز مهارات كلا الشريكين في نفس الوقت.

المساق يتكون من دروس وتدريبات ميدانية بالتناوب (اسبوع درس وفي الأسبوع الذي يليه تدريب ميداني) في الدروس سيتم التركيز على بناء محادثات واقعية بهدف استخدامها في الأقسام وممارستها من خلال لعب الأدوار. سوف نعتاد على أخذ سوابق المريض والتحدث مع الزملاء في المجالات الطبية المختلفة بالمصطلحات ذات الصلة - طب الأطفال وطب النساء والطب النفسي والمزيد.

في الأسابيع التي تفصل بين الاجتماعات، سيتم إعطاء مهام ميدانية في كل مرة للتطبيق المشترك للناطقين باللغة العبرية والعربية في الأقسام وللتفكير المشترك في الفروق الثقافية والاجتماعية التي تلعب دورًا رئيسيًا في العمل الكليني.

سيوفر العمل المشترك للطلاب في الكورس فرصة لإنشاء علاقات مهنية وشخصية تسمح باستمرار تعلم اللغة بعد الكورس وتساعد في أسئلة اللغة عند الحاجة في العمل في الأقسام.

الفصل الدراسي الــثــاني، الاثنين الساعة 18:00 (مرة كل أسبوعين)، حرم عين كارم

الكورس سيكون مقابل نقطتين، معترف بها كאבני פינה للتمريض / كبورتفوليو في الطب

مدرسي المساق: أحمد الشبر وحايا فيشر، مركز اللغات، كلية العلوم الإنسانية

مزيد من التفاصيل في منهج المساق

يمكنكم الاشتراك على ريشوم نت!

הכשרה מעשית משותפת בערבית מדוברת ובעברית לתלמידי השנים הקליניות ברפואה וסיעוד (31151)

במסגרת הקורס תלמידים דוברי עברית ודוברי ערבית מהשנים הקליניות ייצרו קהילה לומדת שמטרתה לקדם את היכולת לתקשר בשתי השפות ברמה הבין-אישית וברמה המקצועית. הלמידה, התרגול והיישום יתמקדו בכישורים השפתיים עצמם וכן ביכולת לתקשר באופן אפקטיבי והולם בסביבה בין-תרבותית מורכבת.

הקורס נבנה סביב גישת הטנדם (tandem), חילופי שפה ותרבות בין דוברי שתי שפות כדי לפתח ולחזק את המיומנויות של שני השותפים במקביל.

המפגשים בכיתה יתקיימו פעם בשבועיים ויתמקדו בבניית שיחות מציאותיות ליישום במחלקות ותרגולן באמצעות משחקי תפקידים. נתרגל לקיחת אנמנזה ושיחה עם קולגות בתחומים הרפואיים השונים עם המונחים הרלוונטיים- רפואת ילדים, רפואת נשים, פסיכיאטריה ועוד. בשבועות בין המפגשים יינתנו בכל פעם משימות שטח ליישום משותף של דוברי עברית וערבית במחלקות ולעריכת רפלקציה משותפת על ניואנסים תרבותיים וחברתיים המשחקים תפקיד מרכזי בעבודה הקלינית. העבודה המשותפת של הסטודנטים בקורס תעניק פתח ליצירת קשרים מקצועיים ובינאישיים שיאפשרו המשך למידת השפה לאחר הקורס ועזרה בשאלות שפה בעת הצורך בעבודה במחלקות.

הקורס יתקיים בסמסטר ב', יום ב' בשעה 18:00 (פעם בשבועיים), בקמפוס עין כרם

2 נ"ז, מוכר כקורס אבני פינה לסיעוד / לפורטפוליו ברפואה

מנחי הקורס: אחמד שבר וחיה פישר, מהיחידה ללימודי שפות באוניברסיטה העברית

* דרישת קדם לדוברי העברית: סיום בהצלחה של קורס 31150 (ערבית מדוברת לרפואנים - מתחילים) או לאלה שלמדו ערבית במסגרת אחרת, מטלת מיו לבדיקת רמת סף בערבית.

פרטים נוספים בסילבוס הקורס

מוזמנים להירשם לקורס במערכת הרישום.נט!