קורסי שפה - גרמנית וספרדית

היחידה ללימודי שפות במדעי הרוח מציעה קורסי שפה בגרמנית ובספרדית במסגרת תוכנית אבני פינה.

כדי לרכוש יכולות משמעותיות להתחיל לתקשר בשפה דרושים שני סמסטרים, מעבר למכסת הלימודים במסגרת אבני פינה.

לכן קורס מתחילים א' מוצע כנ"ז העשרה ועל קורס ההמשך מתחילים ב' ניתן לקבל 4 נ"ז במסגרת דרישות אבני פינה.

שימו לב: נכון לתשפ"א מתכונת לימודי השפה בספרא, בשיתוף עם אבני פינה, קיימת בספרדית ובגרמנית בלבד.

תזמורת האוניברסיטה 2020-2021 ("אבני פינה" מתחום רוח) - מבחני קבלה

אודיציות לתזמורת האוניברסיטה העברית 2021-2020

תזמורת האוניברסיטה העברית מזמינה נגנים חדשים להצטרף לשנה חדשה של חזרות וקונצרטים!

התזמורת מיועדת לנגני כלי קשת, כלי נשיפה, ולפסנתרנים מוכשרים. התזמורת פתוחה לסטודנטים, בוגרים וחברי סגל של האוניברסיטה, ולנגנים מבחוץ שרוצים להצטרף.

פרופ' חרמונה שורק, מהמרכז למדעי המוח ע"ש אדמונד ולילי ספרא - מומחית עולמית בתחום המחקר שלה

פרופ' חרמונה שורק, מהמרכז למדעי המוח ע"ש אדמונד ולילי ספרא, הוכרזה על ידי האתר ״ExpertScape״ כמומחית עולמית בתחום המחקר שלה.

״ExpertScape״ שם לו כמטרה לאתר ולדרג את השמות הגדולים בתחומי המחקר הרפואי. הוא קובע כי פרופ׳ שורק נמצאת ב-0.048% (!) החוקרים המובילים בשדה המחקר של נוירוביולוגיה מולקולרית. (שורק, בין היתר, חקרה גם את האצטילכולין, מוליך עצבי המעביר מסרים בין תאים שונים בגוף).

ועוד פרט מרשים: בשנת 2017 זכתה פרופ׳ שורק במקום 17 מתוך 50 הנשים המשפיעות בישראל של אתר Forbes Israel.

הודעת הרקטור - קורסים עודפים

שכר לימוד בגין קורסים עודפים
האוניברסיטה העברית מעודדת את הסטודנטים ללמוד קורסים מעבר למכסת הלימודים הנדרשת לתואר לפי תכנית הלימודים שלהם ("קורסים עודפים"). אנו האוניברסיטה היחידה שמעניקה פטור מתשלום שכר לימוד בגין קורסים עודפים בהיקף מסוים.

הודעה לתלמידי סטטיסטיקה ומדע הנתונים

שימו לב, רק תלמידי סטטיסטיקה ומדע הנתונים במסלול 824, בשילוב עם:

כל חוג אחר ממדעי החברה חייבים - 6 נ"ז אבני פינה (2 נ"ז בתחום הניסויי חייב להיות מתחום מדעי החיים ו-4 נ"ז בתחום הרוח)

כל חוג ממדעי הרוח חייבים - 2 נ"ז אבני פינה בתחום הניסויי (חייב להיות מתחום מדעי החיים).

מדעי הטבע / מדעי המחשב והנדסה חייבים - 4 נ"ז אבני פינה בתחום הרוח

הבהרה בקשר לקבלת נ"ז בגין מעורבות חברתית.

על פי נה"ל של האוניברסיטה (נספח ט') לסטודנטים לתואר בוגר יוענק פטור של 2 נ"ז מקורסי אבני פינה (בתוכניות לימודים שבהן מוטלת חובה לימודי אבני פינה). הפטור של 2 נ"ז ניתן פעם אחד בלבד במהלך הלימודים, בגין השתתפות באחת הפעילויות הבאות: פעילות התנדבות, שירות מילואים, השתתפות בנבחרת ספורט של האוניברסיטה או בתזמורת האוניברסיטה.

ההסדר יחול על כל מי שלומדים לתואר בוגר בתשע"ט ואילך בגין פעילות מזכה שתעשה בשנת הלימודים תשע"ט ואילך. סטודנטים שכבר השלימו את מכסת הלימודים שלהם בקורסי אבני פינה לפני שנת הלימודים תשע"ט לא יוכלו לנצל את הפטור.