שאלון אבני פינה

14 ספטמבר, 2022

לתלמידי אבני פינה שלום רב,

תכנית אבני פינה מופעלת על ידי האוניברסיטה העברית למעלה מעשור וחשוב לנו מאד לדעת את דעתכם על התכנית כדי שנוכל לשפר אותה לטובתכם ולטובת הדורות הבאים של הסטודנטים. נודה לכם מאד אם תקדישו מספר דקות לענות על סקר אנונימי קצר.

למילוי השאלון לחצו כאן

תודה רבה

פרופ' מיכאל ברנדייס – האחראי האקדמי על תכנית אבני פינה

חדש! קורס מרוכז מקוון עם האוניברסיטה החופשית של ברלין (4 נ"ז, תחום רוח)

4 ספטמבר, 2022

חדש! קורס מרוכז מקוון עם האוניברסיטה החופשית של ברלין (4 נ"ז, תחום רוח)

"מה הכוונה?" תקשורת בין תרבותית בראי השפה (31160)

קורס מקוון זה מפגיש בין סטודנטים משתי האוניברסיטאות ללמידה והתנסות משותפת בבניית תקשורת בין-תרבותית אפקטיבית והולמת.

את הקורס ינחה סגל משותף והוא יכלול מפגשי למידה משותפים, שיעורי שפה (גרמנית לסטודנטים שלנו ועברית לסטודנטים בברלין), תרגול שתי השפות בקבוצות מעורבות ורפלקציה על הקשרים העמוקים בין השפה לתרבות.

תזמורת האוניברסיטה העברית Hebrew University Orchestra

18 אוגוסט, 2022

נגנים מתקדמים בכלי מיתר וכלי נשיפה מוזמנים להצטרף לתזמורת האוניברסיטה העברית.

החזרות מתקיימות בימי שלישי בשעות  19:00-22:00 בבית ברטר בקמפוס ספרא.

השתתפות בתזמורת מזכה ב-2 נ"ז במסגרת תכנית "אבני פינה"

לתיאום בחינת כניסה יש ליצור קשר ,עם המנצחת, אניטה

kamien@netvision.net.il

נפתחה ההרשמה למולטיברסיטה! انضموا لمولتيفرسيتا!

18 אוגוסט, 2022

נפתחה ההרשמה למולטיברסיטה! انضموا لمولتيفرسيتا!

ערבית אחרי העברית -  اللغة العربية تتبع العبرية

שלום רב,

נפתחה ההרשמה לשנה האקדמית הבאה של  "מולטיברסיטה" - לומדים ויוזמים בירושלים, המציעה מבחר קורסים (בהיקף של 4 נ"ז) המתאפיינים בשיטת לימוד מבוססת פרוייקטים (Project Based Learning), ובדגש עבודה בקבוצות רב-תרבותיות ומגוונות של סטודנטים יהודים ופלסטינים. המתקבלים/ות לתכנית יזכו גם מגוון פעילויות ייחודיות ומעשירות.

קורסי שפה - גרמנית ואיטלקית

21 יולי, 2022

היחידה ללימודי שפות במדעי הרוח מציעה קורסי שפה בגרמנית ובאיטלקית במסגרת תוכנית אבני פינה.

בכדי לרכוש יכולות משמעותיות להתחיל לתקשר בשפה דרושים שני סמסטרים, מעבר למכסת הלימודים במסגרת אבני פינה.

לכן, קורס מתחילים א' מוצע כנ"ז העשרה ועל קורס ההמשך, מתחילים ב', ניתן לקבל 4 נ"ז במסגרת דרישות אבני פינה.

שימו לב: נכון לתשפ"ג מתכונת לימודי השפה בספרא, בשיתוף עם אבני פינה, קיימת באיטלקית ובגרמנית בלבד.

קורס מצולם נוסף, (מלווה בכתוביות) עלה לאתר: אסטרוביולוגיה והחיים ביקום / ד"ר עמרי ונדל

31 מרץ, 2022

קורס מצולם נוסף, (מלווה בכתוביות) עלה לאתר:

אסטרוביולוגיה והחיים ביקום
ד"ר עמרי ונדל

צפייה מהנה,

מזכירות תכנית אבני פינה

הודעת הרקטור - קורסים עודפים

8 אפריל, 2019
שכר לימוד בגין קורסים עודפים
האוניברסיטה העברית מעודדת את הסטודנטים ללמוד קורסים מעבר למכסת הלימודים הנדרשת לתואר לפי תכנית הלימודים שלהם ("קורסים עודפים"). אנו האוניברסיטה היחידה שמעניקה פטור מתשלום שכר לימוד בגין קורסים עודפים בהיקף מסוים.

הודעה לתלמידי סטטיסטיקה ומדע הנתונים

13 מרץ, 2019

שימו לב, רק תלמידי סטטיסטיקה ומדע הנתונים במסלול 824, בשילוב עם:

כל חוג אחר ממדעי החברה חייבים - 6 נ"ז אבני פינה (2 נ"ז בתחום הניסויי חייב להיות מתחום מדעי החיים ו-4 נ"ז בתחום הרוח)

כל חוג ממדעי הרוח חייבים - 2 נ"ז אבני פינה בתחום הניסויי (חייב להיות מתחום מדעי החיים).

מדעי הטבע / מדעי המחשב והנדסה חייבים - 4 נ"ז אבני פינה בתחום הרוח