חדש באבני פינה - קורסי שפה (גרמנית וספרדית)

ספטמבר 3, 2019

חדש באבני פינה: קורסי שפה (גרמנית וספרדית), במתכונת פיילוט בקמפוס ספרא עבור סטודנטים הלומדים בקמפוסים ספרא ועין כרם בלבד.

קורסי השפה יתקיימו מהלך שנה שלמה בהיקף של 8 נ"ז. קורס סמסטר א' יחשב להעשרה בהיקף של 4 נ"ז וקורס המשך של סמסטר ב' בהיקף של 4 נ"ז יחשב על חשבון אבני פינה בתחום הרוח. ניתן לקבל הכרה רק עם השלמת שני הסמסטרים.

ניתן להירשם בשלב זה רק לחלק א' , סמסטר א'. רישום לחלק ב' (קורס אבן פינה) יפתח בתקופת השינויים של סמסטר ב' לאחר בדיקת תנאי מעבר.

פרופ' חרמונה שורק, מהמרכז למדעי המוח ע"ש אדמונד ולילי ספרא - מומחית עולמית בתחום המחקר שלה

יוני 16, 2019

פרופ' חרמונה שורק, מהמרכז למדעי המוח ע"ש אדמונד ולילי ספרא, הוכרזה על ידי האתר ״ExpertScape״ כמומחית עולמית בתחום המחקר שלה.

״ExpertScape״ שם לו כמטרה לאתר ולדרג את השמות הגדולים בתחומי המחקר הרפואי. הוא קובע כי פרופ׳ שורק נמצאת ב-0.048% (!) החוקרים המובילים בשדה המחקר של נוירוביולוגיה מולקולרית. (שורק, בין היתר, חקרה גם את האצטילכולין, מוליך עצבי המעביר מסרים בין תאים שונים בגוף).

ועוד פרט מרשים: בשנת 2017 זכתה פרופ׳ שורק במקום 17 מתוך 50 הנשים המשפיעות בישראל של אתר Forbes Israel.

הודעת הרקטור - קורסים עודפים

אפריל 8, 2019
שכר לימוד בגין קורסים עודפים
האוניברסיטה העברית מעודדת את הסטודנטים ללמוד קורסים מעבר למכסת הלימודים הנדרשת לתואר לפי תכנית הלימודים שלהם ("קורסים עודפים"). אנו האוניברסיטה היחידה שמעניקה פטור מתשלום שכר לימוד בגין קורסים עודפים בהיקף מסוים.

הודעה לתלמידי סטטיסטיקה ומדע הנתונים

מרץ 13, 2019

שימו לב, רק תלמידי סטטיסטיקה ומדע הנתונים במסלול 824, בשילוב עם:

כל חוג אחר ממדעי החברה חייבים - 6 נ"ז אבני פינה (2 נ"ז בתחום הניסויי חייב להיות מתחום מדעי החיים ו-4 נ"ז בתחום הרוח)

כל חוג ממדעי הרוח חייבים - 2 נ"ז אבני פינה בתחום הניסויי (חייב להיות מתחום מדעי החיים).

מדעי הטבע / מדעי המחשב והנדסה חייבים - 4 נ"ז אבני פינה בתחום הרוח

הבהרה בקשר לקבלת נ"ז בגין מעורבות חברתית.

ינואר 10, 2019

על פי נה"ל של האוניברסיטה (נספח ט') לסטודנטים לתואר בוגר יוענק פטור של 2 נ"ז מקורסי אבני פינה (בתוכניות לימודים שבהן מוטלת חובה לימודי אבני פינה). הפטור של 2 נ"ז ניתן פעם אחד בלבד במהלך הלימודים, בגין השתתפות באחת הפעילויות הבאות: פעילות התנדבות, שירות מילואים, השתתפות בנבחרת ספורט של האוניברסיטה או בתזמורת האוניברסיטה.

ההסדר יחול על כל מי שלומדים לתואר בוגר בתשע"ט ואילך בגין פעילות מזכה שתעשה בשנת הלימודים תשע"ט ואילך. סטודנטים שכבר השלימו את מכסת הלימודים שלהם בקורסי אבני פינה לפני שנת הלימודים תשע"ט לא יוכלו לנצל את הפטור.