קורס חדש בשיתוף עם ביה"ס לשלום - קונפליקט היהודי ערבי בראי התיאוריה וההתנסות

קונפליקט היהודי ערבי בראי התיאוריה וההתנסות - 56326

יום ד', 10:30-12:00

אחראית: ד״ר רוני פורת ((porat.roni@gmail.com

בשנת הלימודים הקרובה (2021-2022) נפתח באוניברסיטה העברית קורס אקדמי ייחודי המיועד לסטודנטיות וסטודנטים מהחברה היהודית והפלסטינית המעוניינים להכיר את נרטיב ״האחר״, קורס זה נחשב כחלק מאבני פינה ומזכה את הסטודנטים בשתי נקודות זכות.

הקורס פותח על-ידי ביה"ס לשלום בנווה שלום ומתקיים בשלל קמפוסים ברחבי הארץ מזה 30 שנה. את המפגשים בקורס ינהלו שני מנחים מוסמכים מביה"ס לשלום בנווה שלום, יהודייה ופלסטיני. האחראית האקדמית הינה מרצה מהחוג למדעי המדינה והחוג ליחסים בינלאומיים באוניברסיטה.

מטרת הקורס יהא ללמוד על קבוצות בקונפליקט דרך התמקדות בקונפליקט היהודי-פלסטיני. במהלך הקורס, הסטודנטים ייפגשו אחת לשבוע לסדנה התנסותית בת שעה וחצי וינהלו דיאלוג על כל נושא שמעסיק או מטריד אותם הקשור לקונפליקט היהודי-פלסטיני. את השיח ניתן לקיים בעברית או ערבית, בהתאם לרצון הסטודנטים.

כדי להתקבל לקורס, הסטודנטים עוברים תהליך מיון, על מנת להבטיח שהקבוצה תורכב ממספר שווה של יהודים ופלסטינים. הקורס הוא קורס סמסטריאלי (סמסטר א'), ופתוח לסטודנטים מכל החוגים, מתואר ראשון ומתואר שני. סטודנט שהתקבל לקורס מתחייב להגיע לשיעורים, וכן יתבקש לנהל. יומן לאורך הסמסטר בו יתעד את המחשבות והרגשות שלו לאורך הקורס. כמו כן, הקורס יכלול עבודת סיום.

המעוניינים להשתתף מתבקשים לשלוח מייל לד״ר רוני פורת ולהסביר במספר משפטים מדוע הם מעוניינים ללמוד בקורס. נא לשלוח לכתובת הבאה: roni.porat@mail.huji.ac.il, ולציין בנושא המייל ״השתתפות בקורס הקונפליקט יהודי-ערבי״.

الصراع العربي اليهودي في ضوء النظريات والتجارب - 56326

المسؤولة: د. روني بورات ((porat.roni@gmail.com)

في العام الدراسي القادم (2021-2022)، سيتم افتتاح دورة أكاديمية مختلفة في الجامعة العبرية، مخصصة للطلاب والطالبات من المجتمع اليهودي والفلسطيني الذين يرغبون في التعرف على الرواية "الأخرى", هذه الدورة تعتبر من "אבני פינה" وبالمقابل سيتم إعطاء الطلاب نقطتين (שתי נקודות זכות).

تم تطوير الدورة من قبل مدرسة السلام في واحة السلام، هذه الدورة أقيمت في العديد من الجامعات في جميع أنحاء البلاد لمدة 30 عامًا. سيدير اللقاءات مرشدين معتمدين من مدرسة السلام في واحة السلام، يهودي وفلسطيني. المشرفة الأكاديمية عن الدورة هي محاضرة من قسم العلوم السياسية وقسم العلاقات الدولية في الجامعة.

الهدف من الدورة هو التعرف على الجماعات المتصارعة من خلال التركيز على الصراع اليهودي الفلسطيني. خلال الدورة، سيجتمع الطلاب مرة واحدة في الأسبوع لحضور ورشة عمل تجريبية مدتها ساعة ونصف وإجراء حوار حول أي موضوع يهمهم أو يزعجهم فيما يتعلق بالصراع اليهودي الفلسطيني. يمكن عقد الحوار باللغتين العبرية أو العربية، حسب رغبة الطلاب.

للقبول في الدورة، يخضع الطلاب لسيرورة قبول. للتأكد من أن المجموعة تتكون من عدد متساوٍ من اليهود والفلسطينيين. الدورة عبارة عن دورة فصلية (الفصل الأول)، ومفتوح للطلاب من جميع الأقسام، لقب اول ولقب ثان. يتعهد الطالب المقبول في الدورة في حضور جميع اللقاءات، وسيُطلب منه أيضًا كتابة يوميات طوال الفصل الدراسي يوثق فيها أفكاره ومشاعره طوال الدورة. ستشمل الدورة أيضًا بحث نهائي.

يُطلب من المهتمين بالمشاركة إرسال بريد إلكتروني إلى الدكتور روني بورات وشرح سبب اهتمامهم بدراسة الدورة في بضع جمل. الرجاء إرسال إلى العنوان التالي: roni.porat@mail.huji.ac.il، في موضوع البريد الإلكتروني يجب كتابة، "المشاركة في دورة الصراع العربي اليهودي".