חדשות אחרונות

שעות קבלה - מזכירות תכנית אבני פינה

נובמבר 6, 2019

לאור משבר הקורונה לא תתקיים קבלת קהל במשרדי "אבני פינה". ניתן לפנות בדואר אלקטרוני בכל שאלה או בעיה ונשתדל להשיב לפנייתכם בהקדם.

תזמורת האוניברסיטה 2020-2021 ("אבני פינה" מתחום רוח) - מבחני קבלה

יולי 23, 2020

אודיציות לתזמורת האוניברסיטה העברית 2021-2020

תזמורת האוניברסיטה העברית מזמינה נגנים חדשים להצטרף לשנה חדשה של חזרות וקונצרטים!

התזמורת מיועדת לנגני כלי קשת, כלי נשיפה, ולפסנתרנים מוכשרים. התזמורת פתוחה לסטודנטים, בוגרים וחברי סגל של האוניברסיטה, ולנגנים מבחוץ שרוצים להצטרף.

קורסי שפה - גרמנית וספרדית

ספטמבר 6, 2020

היחידה ללימודי שפות במדעי הרוח מציעה קורסי שפה בגרמנית ובספרדית במסגרת תוכנית אבני פינה.

כדי לרכוש יכולות משמעותיות להתחיל לתקשר בשפה דרושים שני סמסטרים, מעבר למכסת הלימודים במסגרת אבני פינה.

לכן קורס מתחילים א' מוצע כנ"ז העשרה ועל קורס ההמשך מתחילים ב' ניתן לקבל 4 נ"ז במסגרת דרישות אבני פינה.

שימו לב: נכון לתשפ"א מתכונת לימודי השפה בספרא, בשיתוף עם אבני פינה, קיימת בספרדית ובגרמנית בלבד.

פרופ' חרמונה שורק, מהמרכז למדעי המוח ע"ש אדמונד ולילי ספרא - מומחית עולמית בתחום המחקר שלה

יוני 16, 2019

פרופ' חרמונה שורק, מהמרכז למדעי המוח ע"ש אדמונד ולילי ספרא, הוכרזה על ידי האתר ״ExpertScape״ כמומחית עולמית בתחום המחקר שלה.

״ExpertScape״ שם לו כמטרה לאתר ולדרג את השמות הגדולים בתחומי המחקר הרפואי. הוא קובע כי פרופ׳ שורק נמצאת ב-0.048% (!) החוקרים המובילים בשדה המחקר של נוירוביולוגיה מולקולרית. (שורק, בין היתר, חקרה גם את האצטילכולין, מוליך עצבי המעביר מסרים בין תאים שונים בגוף).

ועוד פרט מרשים: בשנת 2017 זכתה פרופ׳ שורק במקום 17 מתוך 50 הנשים המשפיעות בישראל של אתר Forbes Israel.

ff1d189d64e53b9205df349c95aa08a4

אבני פינה היא תכנית אקדמית להרחבת אופקים, המאפשרת לתלמידי האוניברסיטה העברית להיחשף למגוון תחומי ידע שאינם כלולים בתחומי הלימוד העיקריים לתואר. מדובר במסורת ארוכת שנים הנהוגה ברבות מהאוניברסיטאות בעולם ומובאת כעת, גם אם בצורה מוקטנת, לסטודנטים שלנו. התכנית הושקה בשנת הלימודים תש"ע. קורסים חדשים נבנו במיוחד וקורסים קיימים הותאמו ונפתחו לקהל רחב יותר. במשך השנים הוגדל היצע הקורסים, הוגדל המגוון ומוצעים קורסים בכל קמפוסי האוניברסיטה. באתר תוכלו למצוא פרטים נוספים על התכנית, ללמוד מהן החובות החלות על כל תלמיד ולקרוא על קורסי ומרצי התכנית.
הלימוד בתכנית  אבני פינה מייצר אפשרות פדגוגית חדשה והזדמנות פז שיצרה האוניברסיטה העברית במאמץ גדול על מנת לפתוח צוהר של הרחבה והעשרה אקדמיים של עולמם המקצועי והאינטלקטואלי של תלמידיה. אל תהססו לנצל הזדמנות להעשרת אופקים זו שהאוניברסיטה העברית מציעה לכם

* האתר מנוסח בלשון זכר, אך מיועד לנשים וגברים כאחד.